Derckx Projecten

  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • OUDER

Na een voorselectie werd Derckx uiteindelijk gekozen als bouwteampartner voor de ontwikkeling en realisatie van een aantal bouwplannen bij Sekisui Alveo, producent en verkoper van polyolefine schuimkunststoffen in Roermond.

De verplaatsing van de productie van een dochterbedrijf uit Merther (GB) en de hiermee samenhangende toename van productie van basismateriaal en opslag van gereed product leidde tot een divers aantal huisvestingsvraagstukken.

Na een voortvarende start van de ontwikkeling van de bouwplannen konden deze na de alles verwoestende brand van 16 december 2016 de prullenbak in. De scope en projectomvang wijzigde waarbij de overall projectplanning ongewijzigd bleef.

Uiteindelijk zijn in sneltreinvaart aangepaste plannen ontwikkeld en ingediend voor de aanvang omgevingsvergunning. Met medewerking van de gemeente Roermond is dit gehele proces constructief en voortvarend gelopen waarbij binnen afzienbare termijn gestart kon worden met de herbouw van productiehal 5 inclusief crosslinker-bunker, werkplaats en kantoren, totaal ca. 7.500 m2.

Aansluitend zal productiehal 2 met ca 3.100 m2 uitgebreid worden waarna tenslotte het magazijn gereed product met ca 12.000 m2 uitgebreid wordt.